Αυγερινός: «Θέλουν να διαλύσουν τον Ερυθρό Σταυρό. Θα μας βρουν μπροστά τους…»

Την οργισμένη αντίδραση του πρώην προέδρου του Ερυθρού Σταυρού, Αντώνη Αυγερινού, προκαλεί η δημόσια επανεμφάνιση του υπόδικου Μαρτίνη, ο οποίος δίχως ίχνος ντροπής και μεταμέλειας για όσα δεινά έχει προκαλέσει στο Σωματείο και για τα οποία θα δικαστεί, ετοιμάζεται να διεκδικήσει ξανά το χρίσμα του προέδρου μέσα από την εκλογική διαδικασία που «μαγειρεύει» η διοίκηση Αλεξανδρή.

Μια διαδικασία που σε αντίθεση με όσα εδώ και χρόνια απαιτούσε η ΔΟΕΣ, δεν θα διεξαχθεί με το νέο, αλλά με το παλαιό καταστατικό, ώστε να εξυπηρετηθούν τα βρώμικα σχέδια εκείνων που φαίνεται πως δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ζημιάς που έχουν προκαλέσει εις βάρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οδηγώντας τον στην χρεοκοπία, την απώλεια περιουσίας και την απαξίωση.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και σε αυτά θα κληθούν να δώσουν άμεσα απαντήσεις και οι αρμόδιες αρχές, για το πώς θα επιτραπεί στον υπόδικο Μαρτίνη να επιστρέψει ως πρόεδρος στον Ερυθρό Σταυρό, σε περίπτωση που συμμετάσχει στις εκλογές και τις κερδίσει.Όπως θα πρέπει να απαντήσουν και για τους λόγους που δεν επιθυμούν τη διαφάνεια στον Ερυθρό Σταυρό και τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη εκλεγμένης διοίκησης, μετά από χρόνια, με το νέο καταστατικό…

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει στην επιστολή του ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνης Αυγερινός.

«Ο Ε.Ε.Σ. βρίσκεται σε μια δύσκολη πορεία και τα σύννεφα πάνω από τον οργανισμό έχουν πυκνώσει.

Η σημερινή προσωρινή Διοίκηση του κ. Αλεξανδρή λειτουργεί προκλητικά υπέρ της επαναφοράς του αμαρτωλού παρελθόντος , με τις ευλογίες πάντα της ΔΟΕΣ. Συγχρόνως, όμως, ενεργεί ανεξέλεγκτα, εξυπηρετώντας τα μεγαλόπνοα σχέδιά τους, προκειμένου να επιστρέψουν τον Ε.Ε.Σ. στα πέτρινα χρόνια , με γνώμονα την εξαπάτηση και το ψεύδος.

Διαχρονικά, η αλλοίωση και η παραβατικότητα του τρόπου των αρχαιρεσιών που προγραμματίζουν στον οργανισμό, αποτελούσε ένα επινοημένο ψέμα και παρέκκλιση από την αλήθεια, «εκλέγοντας » διοικήσεις που λειτουργούσαν με βάση τα δικά τους συμφέροντα, στοιχειώνοντας τις διαχρονικές αξίες του Κινήματος, χωρίς να υπάρχει τίποτα το προοδευτικό, εξελίξιμο και δημιουργικό σε αυτό τον Οργανισμό.

Το σχέδιο του κ. Αλεξανδρή, ο οποίος λειτούργησε ως «Δούρειος ίππος» της ΔΟΕΣ και μαζί κατάφεραν να αυτοεξευτελισθούν στα μάτια των Εθελοντών και ολόκληρης της Ερυθροσταυρικής κοινότητας, είναι πλέον ορατό σε όλους.

Οι εκλογές στις 3 Ιουνίου, με την σύμπραξη των «ξένων», είναι η τελευταία ευκαιρία των γνωστών μωροφιλόδοξων και των υπευθύνων των Υπουργείων, να διαλύσουν τον Ε.Ε.Σ. επιστρέφοντάς τον στα πέτρινα χρόνια. Αυτή όμως η συμπαιγνία θέτει νέα ερωτήματα που χρήζουν την δημόσια τοποθέτηση ειδικά από την Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού.

Αναμένουμε, επιτέλους, την δημόσια τοποθέτηση της ΔΟΕΣ [λαλίστατη κάποτε ] για την ανοχή και κάλυψη που δείχνει σε όσες άνομες πράξεις λαμβάνουν χώρα από την Διοίκηση του κ. Αλεξανδρή και την καλούμε να κάνει γνωστό τον λόγο για τον οποίο συναινεί στην επιστροφή του πολύπαθου οργανισμού μας στα πέτρινα χρόνια και την παραβατικότητα.

Η μη δημόσια τοποθέτηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας δίνει το δικαίωμα σε όλους τους Ερυθροσταυρίτες αλλά και τον Ελληνικό λαό να υποθέσει και να καταλήξει σε συμπεράσματα που δεν θα είναι καθόλου κολακευτικά για την ίδια, καθώς ο καθένας μπορεί να εικάσει πολλά για το πλάνο που η ίδια η ΔΟΕΣ ετοιμάζει και εξυφαίνει για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Η επιστροφή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα πέτρινα χρόνια και η διάλυσή του μήπως έχουν ως επιδιωκόμενο σκοπό την διαχείριση και την τύχη της μεγάλης [ακόμη] ακίνητης περιουσίας που διαθέτει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός;

Πηγή: newsbomb.gr
Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/885612/aygerinos-theloyn-na-dialysoyn-ton-erythro-stayro-tha-mas-vroyn-mprosta-toys#ixzz5FlUm9ImI

Σχετικές δημοσιεύσεις